Author Topic: Window layout problem  (Read 347 times)

DigPeter

  • Super Hero
  • ****
  • Posts: 1247
Window layout problem
« on: April 28, 2020, 01:14:51 PM »
I have tried unsuccessfully to find the solution to this in Help.  In the past, the window layout when opening IMatch was the one in use previously. With this and last version, my layout reverts to "Default" on first opening.  My normal layout is "My layout" in the layout drop menu, which I need to activate each time I open IMatch.  I thought that "Default" was updated to the layout in operation when closing the program.

How do I overcome this?

Mario

  • IMatch Developer
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 30082
Re: Window layout problem
« Reply #1 on: April 28, 2020, 01:30:47 PM »
IMatch remembers the last used layout.
No other user reported this and I have also not experienced this.

Please check that the log file does not report any warnings or errors: log file
That you don't use non-standard things like preset folders moved to another folder or system or things like this.


We have just spent quite some  time because one user reported that the TimWiz app does not work for him.
Yesterday we found out that he, at some point in time, has moved the app folder to another disk. And forgotten about it.
And of course IMatch used the apps from his custom folder, but not the current versions of these apps in the official folder.
And this caused the problem.

DigPeter

  • Super Hero
  • ****
  • Posts: 1247
Re: Window layout problem
« Reply #2 on: April 28, 2020, 02:07:07 PM »
I have not moved any folders to other media.   Log file shows no errors.  I will restart with a debug log and send it to you.

Mario

  • IMatch Developer
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 30082
Re: Window layout problem
« Reply #3 on: April 28, 2020, 02:21:43 PM »
IMatch does not "load" a workspace when it starts.
It remembers the last settings and layout you have used and restores that.
To load a workspace, use View > Workspaces.

I have made a test:

Collapsed all panels, switched to a specific View etc.
Close IMatch.
Re-open. Everything is as before. OK.
Checked switching between previously stored workspaces. Also works OK.